TSG Hjälmar

Här kan du se vårt breda utbud av cykelhjälmar från TSG. Företaget är baserat i Schweiz och har många tidigare cyklister, skatare, snowboardåkare som en del av deras utvecklingslag. TSG har varit nära förknippad med skateboarding i många år, där skateboardlegenden Tony Hawk flitigt använde TSG. Det har gett TSG en kultstatus i många extrem-sportmiljöer. Speciellt är deras TSG Evolution-modell bland deras mest populära modeller.

Med en TSG-hjälm får du också en snygg och cool hjälm förutom det viktiga skyddet av ditt huvud.

Fokus på säkerheten

När TSG startades var det så var det för att det inte fanns någon ordentlig säkerhetsutrustning på marknaden. Därför valde grundarna av företaget att tillverka det själva, och det blev en stor framgång för TSG.

TSG grundades med säkerhet i åtanke, och säkerhet är fortfarande det viktigaste för märket idag. Därför kan vi rekommendera att du köper en TSG-hjälm om du letar efter en hjälm, Det kommer att förbättra din säkerhet på de svenska vägarna.

Till exempel har TSG: s Evolution-modell utvecklats för säkerhet i sport som skateboarding, BMX och rullskridskoåkning. Hjälmens low-fit design ger skydd för hela huvudet eftersom den går långt ned och täcker för slag i nacke, tinningar och panna.

Simpelt och stilrent design

I skateboarding är skaters stil också en mycket viktig sak. För detta ändamål började TSG att producera sina hjälmar i en design som såg  cool ut, men som också gav bästa möjliga skydd för skatarens huvud.

Nu när TSG verkligen har börjat få fart på marknaden för cykelhjälmar, kan man se många liknande egenskaper i deras inställning till cykelhjälmar.
TSG hjälmar är utan tvekan en av de mest snygga på marknaden, och med en hjälm från TSG, är den klassiska ursäkningen att "det ser dumt ut att ha cykelhjälm på sig" snabbt bortglömt.

En hjälm för flera ändamål

Om du åker rullskridskor, sparkcykel eller BMX och dyker upp med en klassisk cykelhjälm, kommer du troligen att locka till dig nårgra undrande blickar. För en vanlig cykel hjälm är inte särskilt lämplig för skatare och BMX-förare, men det är en hjälm från TSG i allra högsta grad.

Genom Tony Hawks legendariska status i skateboardmiljön har TSG-hjälmen nästan blivit en symbol för sporten. Så, när du har en TSG-hjälm kan du använda den på din vanliga cykel, men även på BMX-cykeln, sparkcykeln, rullskridskor eller skateboard.

Så om du letar efter en snygg hjälm som fokuserar på säkerhet och kan användas för en rad olika ändamål, överväg att köpa en hjälm från TSG.
Om du har några frågor om hjälmar från TSG, är du välkommen att fråga oss.


Hjälmmärke som har skataren i fokus

TSG har i många år producerat lätta skaterhjälmar som är särskilt lämpade för lite mer extrema aktiviteter.

TSG har bland annat tillverkat följande modeller:

TSG Nipper Mini
TSG Nipper Maxi
TSG Evolution
TSG Evolution Solid Color
TSG Evolution Graphic Design