Stiga Småbarnshjälmar med grönt spänne


Play är Stigas allround lekhjälm för barn med grönt spänne. Den finns även i en variant med MIPS som heter Play+

Stiga PlaySTIGA tillverkar kvalitetsprodukter och det är inte bara inom bordtennis och ishockey men de tillverkar supersnygga hjälmar till bland annat cykling och speciellt småbarnshjälmarna eller lekhjälmarna Play och Play+ .

Hjälmarna är till för barn under 7 år och är utrustade med det gröna spännet, som har märkts med säkerhetscertifieringen EN 1080 och det innebär, att på dessa hjämnar löses hakspännet ut vid en dragkraft som är minst 9 och högst 16 kg, och på så sätt är säkrare för barn som inte tar av sig cykelhjälmen när de leker.

Småbarnshjälmarna är anpassade till hur små barn leker, och det har diskuterats huruvida det gröna spännet kan vara farligt och eventuellt utlösas när barnet kör omkull på cykeln,  men de tester som har gjorts har visat att kraften som uppstår i hakbandet vid fall/omkullkörning är långt ifrån tillräcklig för att det ska kunna ske.

Småbarnshjälmen Play finns i två utföranden, en "vanlig" hjälm med grönt spänne och Play+ som är en hjälm med grönt spänne och MIPS funktion.
För närvarande kan man få den "vanliga i färgerna Svart,blå,grön,pink och MIPS-versionen finns i Vitt, svart och pink. 

Småbarnshjälmen finns i storlek Small 48-52 cm i huvudomkrets och Medum 48-52 cm i huvudomkrets.Stigas historia


STIGA grundades i 1966 av Bengt Bandstigen.och företaget blev senare till STIGA Sports AB.

1983 började företaget sälja STIGA bordtennisprodukter och år 2006 förvärvade de divisionen STIGA Games.
STIGA Sports AB säljer idag bordtennisprodukter till över 100 länder runt om i världen och STIGA är ett av världens ledande bordtennis varumärken!

STIGA Games har en lång historia, det första STIGA-Hockeyspelet var ute på marknaden 1957 och mer än 5 miljoner spel har sålts sedan dess.

STIGA Snowracer skapades 1965 och sedan dess har miljontals barn och vuxna haft det roliga i snön varje vinter.
De senaste produkterna som introducerats är Badminton och Golfbollsortimenten.

Idag säljer STIGA Games produkter till mer än 30 länder runt om i världen.