Nutcase Zone

Nutcase Zone är en av flera typer av cykelhjälmar från tillverkaren Nutcase. Zonmodellen är Nutcases bud på lätta hjälmar, vilket garanterar gott skydd. Kännetecknande för dem är att de är multisport hjälmar inspirerade av skaterhjälmar och att det är den av Nutcase senaste generationshjälmar som ser ut som skaterhjälm mest. Detta beror på deras urbana design, matta färg och runda form.De milda färgerna, inspirationen från stadsmiljön och deras strömlinjeformade design gör dem till ett utmärkt val om du letar efter en hjälm som inte är för spektakulär. Det betyder emellertid inte att hjälmarna är tråkiga att titta på - tvärtom.

En cykelhjälm med ett urbant uttryck

Den urbana stilen är ett uttryck som blivit mer och mer populärt de senaste åren. Naturligtvis gäller detta också för design av en modern cykelhjälm. Termen omfattar ett uttryck inspirerat av färger, byggnader och material som finns i den moderna stadsbilden.

Denna inspiration är lätt att se i Nutcase Zone eftersom hjälmarna är ganska enkla och runda och eftersom alla överflödiga detaljer har tagits bort. Detta gör dem till ett idealiskt val om du vill ha en cykelhjälm som är dämpad och relativt neutral. Speciellt är de ett uppenbart val om du inte vill ha det sportiga uttrycket som de flesta cykelhjälmar har.

Även om hjälmens utseende är inspirerad av staden och stadscykling, betyder det  inte att de inte kan användas på terräng eller under en vistelse i naturen.

Formar sig efter huvudet

De flesta har upplevt hur obehagligt det är att ha en hjälm med dålig eller ingen padding inuti, men med Nutcase Zone så är det inte fallet. Hjälmen har Flexform EPS skum inuti, som formar sig efter ditt huvud. Detta har två funktioner; för att göra hjälmen bekväm och att öka säkerheten. Det ökar komforten, eftersom det mjuka skummet anpassar sig till ditt huvud, vilket innebär att du nästan inte känner att du har en cykelhjälm.

Flexform EPS-skumet har en skyddande effekt eftersom det säkerställer att hjälmen sitter som den ska. Om du har otur och olyckan är framme och du välter eller blir utsatt för slag, så säkerställer skummet att huvudet är inneslutet och att hjälmen sitter kvar på sin plads. Eftersom skummet sluter samman hjälmen och huvudet så betyder det också att ditt huvud är skyddat mer än andra cykelhjälmar förmår att skydda ditt huvud.

Mycket mer än en snygg cykelhjälm

Även om Nutcase är kända för att tillverka snygga cykelhjälmar så är hjälmarna mycket mer än det. De har många funktioner utvecklade av Nutcase under flera år. Den viktigaste funktionen är deras skyddande Flexform EPS-skum, som vi redan har presenterat.

Dessutom har varje cykelhjälm en bekväm hakrem och 14 luftkanaler för att säkerställa god ventilation. Sammanlagt ger dessa funktioner hjälmen en exceptionellt bra passform och goda möjligheter för justering.

Allt i allt ger det en cykelhjälm som är bekväm, som kan avleda värme och som sitter där den ska - oavsett vad du gör. Nutcase Zone cykelhjälmarna är CE-märkta och godkända enligt EN-1078-certifiering.

Nutcase Zone finns i tre storlekar. Storleken small rekommenderas för en 50-54 centimeter huvudomkrets. Storlek m medium rekommenderas för en huvudomkrets på 54-58 centimeter, medan storlek large passar en omkrets på 58-62 centimeter. Hjälmarna är lämpliga för alla huvudformer och storlekar eftersom deras inre Flex EPS-skum anpassar sig till huvudet.

En cykelhjälm från Nutcase är det säkra valet

Valet av en cykelhjälm från Nutcase är ett val som man inte ångrar. Det här är hjälmar där design och säkerhet går hand i hand, och även de minsta detaljerna har man tänkt på. Detta gäller särskilt för Nutcase Zones urbana uttryck, många justeringsalternativ och internt skum.

Tillverkarens slogan är " I love my brain " - eller på svenska"Jag älskar min hjärna". Med detta vill de poängtera att deras hjälmar är utformade för att passa bra på huvudet. De gör de eftersom de säkerställer ett optimalt skydd av huvudet i allmänhet - men speciellt vid oförutsedda stötar eller slag som kan orsakas av stört, kollisioner eller liknande.

Eftersom Nutcase har lanserat cykelhjälmar i flera generationer kan man också vara säker på att säkerheten alltid överensstämmer med nuvarande krav.