Nutcase har utan tvekan ett av de bästa urvalen av cykelhjälmar för barn, och dessutom är de extra moderna. Nutcases barnhjälmar är kända för att finnas i en mängd snygga färger och mönster som barn älskar.

Hjälmarna från Nutcase har många fördelar jämfört med andra hjälmar, och här är ett urval:

  • Cykelhjälmen justeas lätt för att passa barnets hunudstorlek med det smarta spin dial"-systemet som sitter på baksidan.
  • Cykelhjälmen har reflexser hela vägen runt, som garanterar barnets synlighet i trafiken.
  • Cykelhjälmens revolutionerande magnetiska hakspänne gör det lätt att spänna hjälmen - utan att barnets haka kommer i kläm.
  • Cykelhjälmens hakspänne har en mjuk kudde, som inte skaver på barnets haka under cykelturen.
  • Cykelhjälmens hållbara ytterskal är hjort av ABS plast, som skyddar barnets huvud vid eventuellt slag.
  • Cykelhjälmens polstring är gjort av EPS skum, som gör att hjälmen är extra behaglig att ha på.
  • Cykelhjälmen har ventilationshål både fram, uppe på och bak, och ger god ventilation när barnet cyklar.

Alla Nutcase cykelhjälmar är naturligtvis CE-godkända och uppfyller strikta lagkrav i Sverige och EU.

Nutcase cykelhjälm barn

De populära Nutcase cykelhjälmarna för barn finns i många olika vackra varianter, men designen är samma. Så när du väljer en Nutcase hjälm till dina barn måste du ta två val: 1. Vilken färg / mönster tycker de bäst om? 2. Passar den standardstorlek som alla Nutcase cykelhjälmar har för barn?

Alla Nutcase barnhjälmar är i storlek 46-52 cm, som vanligtvis passar barn upp till 4-6 år, beroende på hur liten eller stor huvud barnet har. Se hur man mäter barnens storlek korrekt.

En Nutcase cykelhjälm till dina barn är en hit

Låt oss säga detta direkt: Barn älskar att bära det färgglada och roliga "nötskalet" från Nutcase. Och det är inte konstigt när man ser på hjälmarna de kan välja mellan. Det är ett fyrverkeri av fest och färger som tilltalar alla barn.

Nutcase cykelhjälm för barn heter Little Nutty,  den sitter bra på det dyrbara huvudet, och med ett skruvspänne i nacken som hjälper till så att hjälmen sitter extra fast om nu olyckan skulle vara framme. Och på de senaste modellerna i Little Nutty stänger man hakspännet med en liten magnet, så det är ingen fara för att barnet får skinnet på hakan eller halsen i kläm när man stänger spännet.

Den coola, den söta eller den roliga

Nutcase cykelhjälm  för barn kan vara både cool och rolig. Här hittar du både söta nyckelpigor och jaktpiloter. Gemensamt för dem alla är deras vackra  färger och motiv. Föreställ dig en festlig mängd färgglada mönster som fallande stjärnor, en grön sköldpadda, röda hjärtan, vattenmelon, dinosaurier, maskrosor, den brittiska flaggan, galna smileys, biljardboll, eldklot, den elektriska hjärnan och winter wonderland!

Alla dessa motiv kan ditt barn välja mellan och se fram emot att ta på huvudet. Många av dem finns också med den särskilt hög glansiga ytan- gloss . De starka och klara färgerna ger också ett extra skydd i trafiken, där det särskilt tidigt på morgonen, eller sent på eftermiddagen och på vintern, är en klar fördel att hjälmen skapar uppmärksamhet - även för bilister.

Utöver dess färgrika universum så är Nutcase hjälmar för barn utformade för maximal komfort med ett mjukt inre skum och med praktiska lösningar. Hjälmen tål snö, slask och regn, och låter sval luft komma in in genom det smarta, inbyggda ventilationssystemet. Du kan också få en extra skärm över ögonen, som skyddar mot sol och regn. Och när det är minus grader, kan du sätta öronvärmare på hjälmen för att undvika att frysa öronen.

Nutcase cykelhjälm – också för dina barns säkerhet

För tjugo eller trettio år sedan var det inte normalt för barn och vuxna att ta en cykelhjälm på sig innan de cyklade ut i trafiken. Men lyckligtvis har det varit mer regel än undantag att föräldrar ser till att barn har hjälmen på när de cyklar. Det är ingen hemlighet att cyklister i alla åldrar finns med i statistiken för olyckor i trafiken, och cyklisten som är mest utsatt i trafiken råkar också mest illa ut när något sker, och detta är inte den risk man vill utsätta barn för!

Trafiksäkerhetsverket informerar alltid om att vid användandet av cykelhjälm minskar huvudskador avsevärt och i vissa fall även skillnaden mellan liv och död. En studie i Norge har dragit slutsatsen att hälften av huvudskadorna vid cykelolyckor kan undvikas när man använder en ordentligt monterad hjälm. Nutcase cykelhjälmar för barn lever självklart upp till alla säkerhetsstandarder.

När du köper cykelhjälm för ditt barn så finns det naturligtvis andra saker att tänka på än hur snygg och cool hjälmen är. Valet av storlek och passform är givetvis väldigt viktigt när det gäller komfort och säkerhet. Med Nutcases hjälmar för barn har du alltid möjlighet att finjustera hjälmen med den praktiska skruvjusteringen i nacken, så att den alltid sitter tätt och fast på huvudet.

En hjälm får inte blotta pannan eller skjutas för långt bak i nacken. Bakhuvud, tinningar och panna skall alltid skyddas, och det blir de när hjälmen sitter vågrätt på huvudet med två till tre centimeter från ögonbrynen till framkanten av hjälmen. Och kom ihåg att kontrollera med jämna mellanrum om hjälmen sitter ordentligt på barnets huvud, för barn växer snabbt - även i huvudstorlek!

'Jag älskar min hjärna' så låter Nutcase hjälmar för barn motto översatt till svenska, och det är vad hjälmen är till för - att skydda det vi älskar mest,

Ta barnet säket med ut i trafiken med Nutcase cykelhjälm för barn

Allt för många cykelhjälmar för barn uppfyller inte säkerhetskraven när de testas av myndigheterna. Det kan vara det att hjälmens skal är för tunt , att remmarna inte sluter ordentligt runt huvudet, eller att hjälmen inte syns tillräckligt i mörkret. Därför skall man som förälder alltid vara mycket uppmärksam på om hjälmen som man vill köpa är märkta med de rätta certifieringarna som visar om cykelhjälmen är godkänd efter alla regler.

 Nutcase cykelhjälm för barn - kallad Little Nutty - är en serie hjälmar som länge har godkänts av myndigheterna runt om i världen. Och så, Nutcase cykelhjälmar för barn har den stora fördelen att de är älskade av nästan alla barn. De kan alltid hitta en modell och ett design som de gillar. Det kan hända  att cykelhjälmen bara skall vara söt , eller cool och smart, eller festlig och rolig.

 Nutty Cykelhjälm för barn har en hjälm för alla och det finns inga gränser för fantasin och uppfinningsrikheten bakom de färgglada hjälmarna med illustrationer, teckningar eller ränder. Det finns till exempel mönster med blommor, nyckelpigor, snölandskap, sköldpaddor och hjärtan för tjejerna. Och det finns till exempel dinosaurier, piloter, kanonkulor eller eldbollar för killarna. Och det finns också färgglada prickar, ränder och bågar i vackra färger, vilka alla är synliga i trafiken.

 Men en hjälm får inte bara vara säker och rolig, det ska också vara bekväm för barnet att bära, annars kommer hjälmen snabbt att bli något man ”glömmer” att ta på. Little Nutty har ett lätt runt skruvspänne  i nacken som kan spännas eller lossas efter behov. Det betyder att barnet aldrig behöver klaga på att hjälmen sitter dåligt på huvudet. Och som något helt nytt och banbrytande så spänner man hakremmen med et magnetlås, och det kan göras med en hand! Det betyder att varken du eller ditt barn ska stå och fumla med låsningsmekanismen, vilket ibland kan vara svårt att hantera.

Samtidigt är det magnetiska spännet praktiskt eftersom barnet lätt kan hantera hjälmen själv. Och det bästa är naturligtvis att remmen och spännet aldrig kommer att klämma fast den känsliga huden under hakan - något som barn hatar. Med en Nutcase cykelhjälm för barn har du också möjlighet att köpa till inlägg i fleece och öronvärmare så att barnet kan hålla sig varmt under vintern och inte behöver ha mössa inne under hjälmen. Little Nutty har också tänkt på ventilationshålen, som är skyddade så att snö, regn eller smuts inte kommer in i cykelhjälmen.

Säkerhet är en självklarhet med en Nutcase cykelhjälm för børn

I Sverige har så gott som alla skolbarn en cykel som de använder i skoltiden och vid fritidsaktiviteter.  För de flesta blir cykeln en följeslagare för resten av barndomen och ungdomen, och även i vuxenlivet . Därför är det extremt viktigt att barnet lär sig grundläggande goda vanorna när det gäller cykling, eftersom det ökar chansen för att de fortsätter att bära hjälm även i framtiden. Det är viktigt att alltid bära cykelhjälm! Undersökningar från flera  länder visar samma, att risken för varaktiga men eller hjärnskada minskas med upp till 50 procent när barnet bär en hjälm.

 

Med en Nutcase cykelhjälm för barn är dina nära och kära säkra på att de är optimalt skyddade om olyckan ska vara framme. Samtidigt är barnen glada för den roliga och snygga  cykelhjälmen på sina huvuden. Det är en win-win-situation! Men kom ihåg att vi inte bara har ett urval från Nutcase Children, men också modeller för vuxna.