MIPS Cykelhjälmar

MIPS är en ny och förbättrad säkerhetsteknik som vid allvarliga slag minskar risken för huvudskada. Kort sagt är MIPS en hjälmkonstruktion där hjälmens funktion inte bara är till för att skydda huvudet utan även minska risken för hjärnskakning. Se vårt urval av mipshjälmar nedan.

MIPS cykelhjälmar ger dig optimal säkerhet.     
                                                                                                                                          

Med en cykelhjälm minskar du markant dina chanser för att få otäcka huvudskador vid olycka med cykel.      

En vanlig cykelhjälm kan dock inte skydda mot alla slag ännu, men utvecklingen är väl på väg att göra cykelhjälmar ännu säkrare.

Ett exempel på det är MIPS hjälmarna. MIPS står för Multi-Direction Impact Protection System, och det har utvecklats av en svensk grupp hjärnforskare som har försökt utveckla en hjälm för att ytterligare minska cykelolyckor.

MIPS hjälmar har testats noggrant sedan starten, och beslutet måste sägas vara mycket tydligt - MIPS-tekniken hjälper mot hjärnskakning och andra stora skador under en cykelolycka.

Samarbete med de bästa märkena

MIPS gör inte sina hjälmar själva. De levererar bara sin extra säkerhetsteknik till hjälmar från andra märken. De har för närvarande mer än 50 olika märken som använder deras teknologi i sina hjälmar, och vi har naturligtvis flera av dessa märken på vår sida. Ett par märken med MIPS-teknik är Giro och Bell.

Vissa fruktar kanske att en cykelhjälm med MIPS kommer att kosta på deras prestanda på cykeln, men så är det inte alls. Du kan knappast märka skillnaden mellan en cykelhjälm med MIPS och en cykelhjälm utan, men du kommer tydligt att känna skillnaden på ditt huvud om du råkar ut för en cykelstört.Så fungerar MIPS

 

Skaparna av MIPS-tekniken kunde inte förstå varför skaparna av traditionella cykelhjälmar inte koncentrerade sig på de så kallade "rotational forces" som hjärnan drabbas av vid cykelolyckor. Det är dessa som särskilt ger cyklister svåra hjärnskakningar. Hjärnskakning kan få stora konsekvenser både på kort och lång sikt, och därför är MIPS-tekniken ett viktigt steg mot bättre säkerhet för cyklister.

MIPS är ett extra lager i cykelhjälmen, som har en mycket låg friktionsnivå. Detta innebär att om cykelhjälmen landar i en sned vinkel på marken, kan MIPS-tekniken avleda en del av det slag som annars skulle gå rakt in i hjärnan och orsaka skada. Du kan se en kort video om MIPS-teknik och hur det fungerar genom att klicka på länken
här.

MIPS för både barn och vuxna

Självklart vill du göra det så säkert som möjligt att bege dig ut på din cykel. Därför rekommenderar vi på Ecykelhjälm.se att du köper en cykelhjälm med MIPS-teknik. Det kostar vanligtvis ett par hundralappar extra för att få MIPS-teknik i hjälmen, men det är utan tvekan en viktig investering.

Här kan du se vårt sortiment av MIPS cykelhjälmar för både barn och vuxna. Vill du veta mer om MIPS och de olika märkena som erbjuder MIPS i hjälmarna, är du välkommen att kontakta oss.

Vi svarar på alla dina frågor så att du kan hitta en säker och väl skyddande hjälm för dig själv och dina nära och kära.