Cykelhjälmar för män

Vårt urval av cykelhjälmar för män är stort, så det kan vara en hjälp att använda filtreringsfunktionerna i vänster sida för att begränsa urvalet efter din huvudstorlek och ev. ett favorit-märke. I sortimentet har vi bl.a. det amerikanska märket Nutcase som är mycket populärt hos män som gärna vill ha en modern cykelhjälm. Speciellt är modellen 'Nutcase Blackish' i matt svart en bestseller utan like. Om du föredrar en traditionell cykelhjälm har vi också en rad sådana från erkända varumärken så som Bell, Giro och MET.

Män har alltid varit bra på att ta på sig cykelhjälmen när det gäller sportaktiviteter som just cykling eller andra sporter där bra skydd är mer än bara vanligt sunt förnuft. Men det är en helt annan historia när det handlar om cykelhjälmar för män när de färdas i trafiken i städerna eller på landsbygden. Under många år var urvalet inom cykelhjälmar för män heller inget att skryta om. Det fanns praktiskt taget inte något att välja mellan om man inte var intresserad av de långa etapperna ute på landsvägarna eller på skogsstigarna.

Idag är cykelhjälmar för män en långt mer komplicerad sak att köpa eftersom det finns oändligt många modeller och design att välja mellan på marknaden. Konkurrensen har fått tillverkarna att utöka sortimentet i alla riktningar, för män i alla åldrar och med alla temperament. Tillverkarna har med tiden blivit bättre på att upptäcka vilka krav och önskemål män har på en cykelhjälm. För annars köper de bara inte en.

Alla typer av cykelhjälmar för män

Cykelhjälm för män fås till den sportiga typen, stadsmänniskan, skataren, affärsmannen och till den intellektuella studenten – alla vill de ha sitt eget uttryck och personliga stil. För män är en cykelhjälm en förlängd del av det, de vill visa för omvärlden. Den rå, cool, roliga eller medvetet tokiga cykelhjälmen för mannen som behöver just denna design eller modell. 

Det viktigaste är alltid säkerheten när man talar om cykelhjälmar, men det är lika viktigt att hjälmen är skön och läcker att bära, för annars tar mannen inte den på sig och då spelar det ju ingen roll hur säker hjälmen är, om man lägger den ifrån sig innan cykelturen. Forskning och olycksstatistiken visar att det är under hälften av männen som tar på sig cykelhjälm. Och det är dumt, eftersom det finns några riktigt snygga hjälmar på marknaden idag, t.ex. de populära skate-liknande hjälmarna från Nutcase och UrbanWinner, eller de mer traditionella från Met, Bell och Giro.

Urvalet av cykelhjälmar för män är enormt

Under många år har män hittat på många ursäkter för att inte använda cykelhjälm. Men långt de flesta ursäkter gäller faktiskt inte idag. Det finns faktiskt cykelhjälmar för män i alla aktiviteter – till vardags och till idrott. Allt du behöver är att tydliggöra dina önskemål och ha en klar uppfattning om vad hjälmen ska användas till, eftersom de är utformade för olika ändamål för cykelsport och dagligt bruk.

Sportshjälmen är från den första generationen av hjälmar, men det har hänt mycket inom innovativa lösningar sedan dess. Hjälmar för jobb eller utbildning på mer eller mindre långa cykelturer är något av det senaste inom cykelhjälmar för män. Idag finns det smarta och kitschiga hjälmar för alla typer av män, oavsett vilken person man är och vilken ålder man har. Därför är det också viktigt att välja rätt hjälm för rätt användning – action och cafébesök. Titta också gärna efter en cykelhjälm som har korats som bäst i test.

Cykelhjälmar för män har blivit en del av det personliga uttrycket. Samtidigt är det den bästa säkerheten du kan köpa dig till i tät trafik eller på snabba landsvägar.