Limar Cykelhjälmar

I mera än 28 år har den Italienska firman Limar tillverkat lätta och komfortabla cykelhjälmar. Hos eCykelhjälm.se finner du ett stort urval av fantastiska cykelhjälmar till både vuxna och barn. Limar cykelhjälmar tar höjd för säkerhet för människor i alla åldrar, och med deras innovativa överblick försäkrar dem sig det bästa skydd och säkerhet. Rent designmässigt är Limar en fröjd för ögat. Limar är knivskarpa och skapar läckra hjälmar i moderiktig färg och form. Vi på eCykelhjälm.se är övertygade om att man inte kan annat än att älska Limars hjälmar. Limar har invaderat den Svenska marknaden och har kommit för att stanna. 


Limar cykelhjälm är världens lättaste hjälm

Limar cykelhjälmar kommer från den Italienska tillverkaren, Limar, som ligger i Bergamo, där företaget fortfarande har sitt säte. Dom har cirka 30 års erfarenhet av att tillverka några av de lättaste cykelhjälmar som överhuvudtaget finns på marknaden.  Med en vikt på under 200 gram – och med de nyaste modellerna helt nere på 160 gram – finns det ingen som är i närheten av att erbjuda cyklister en lättare lösning som samtidigt är ytters komfortabel och är säkerhetsmässigt helt i topp. Sedan 1988 har företagets designers och ingenjörer arbetat med lättheten som mål, och de lyckas fortfarande med att överraska marknaden med sina modeller. 

Limars vision är enkel och ambitiös

"Vi vill vara specialister inom hjälmar, och det gör företaget genom att erbjuda det bästa urval av Limar cykelhjälmar i form av lätthet, komfort, säkerhet och montering. Alla produkter ä ritaliens design.”

Limar cykelhjälmar får man i hela åtta kategorier: Landsväg, mountainbike, all around, urban, free ride, barn & unga, teenager och kvinnor. De är alla fjäderviktshjälmar med focus på detaljrikedom i design och material. Alla material är ultralätta och specialdesignade för Limar cykelhjälm – allt från själva skyddsskalet till remmarna runt huvudet, och nackjusteringen för maximal komfort och säkerhet. Urvalet är enormt, och alla familjens medlemmar kan med garanti hitta en hjälm som de tycker passar till deras personlighet.

Limar är kvintessensen av lätthet


Inga andra producenter av cykelhjälmar är så ledande inom säkerhet, komfort och lätthet som Limar ärLimar Racerhjelm. Deras mission är uteslutande att skapa marknadens lättaste cykelhjälmar. Limar har insikt i vad den aktiva cyklisten önskar sig och kräver av en god cykelhjälm.
När du beger dig ut på landsvägarna i en god hög fart, ska din cykelhjälm inte stå i vägen för den sublima toppfart du vill uppnå. Lätthet och god ventilation är vad du kan förvänta av Limars racinghjälmar. 

Alla Limar cykelhjälmar har testats i både kallt och varmt väder. Regn är inget hinder för en riktig cykelentusiast - Limar klarar all slags väder. 

Limar cykelhjälmar är för hela familjen

Limar tar höjd för folk i alla åldrar. De har god insikt i alla de krav man kan ha på en cykelhjälm. Limars team av specialister forskar på högtryck i att skapa hjälmar som kan behaga allas smak.  

Är du en kvinna som ska cykla till och från arbetet så har Limar skapat hjälmar som passar perfekt till vardagsbruk. Limar har designat snygga och enkla hjälmar som varken känns för stora eller för klumpiga. Män kan tryggt välja ut en cykelhjälm som passar deras personlighet. Limar designar personliga hjälmar med ett inslag av en sportig look.  

Limar är barnens favorit

Många väljer en Limar cykelhjälm som barnets första hjälm till deras barn. Det gör de av den simpla grunden att hjälmarna är lätta, verkar inte klumpiga, och har en behaglig passform. Nu får vi heller inte glömma Limars barnhjälmars fantastiska och färgstrålande design, som gör att det blir lite roligare att ta på sig hjälmen när man ska ut och cykla. 
Limar cykelhjelm til børn
Barn ska redan från barnsben vänja sig till att använda cykelhjälm så de kan, med vanans makt fortsätta att använda hjälm när de blir vuxna. Därför är det tryggt att en firma som Limar tar höjd för att skapa goda och snygga hjälmar som ger barnet en god cykelhjälms start i livet. 

Limar har fyra olika cykelhjälms storlekar för barn: 
45-54 cm (Limar 124)
50-57 cm (Limar 149)
46-51 (s) (Limar 242)
51-56 (m)(Limar 242) 

Gå på upptäcksfärd i vårt sortiment av cykelhjälmar för barn, och hitta din nya barncykelhjälm här.

Limar är ledande inom produktionen av säkra hjälmar

En bra cykelhjälm blir ens trogna följesven, för om du får fel cykelhjälm som inte är behaglig att bära, så blir den liggande hemma på hyllan och samlar damm, och där kommer den i allra högsta grad inte att rädda ditt liv. 

De flesta vet redan vilken slags cykelhjälm de önskar. Limar faller i smaken hos de flesta och är en av Sveriges mest sålda cykelhjälmar. När du väljer att bege dig ut i trafiken med en Limar cykelhjälm på huvudet, kan du lugnt känna att du cykelhjälm häller ditt huvud säkerhet.
Hjälmen ska göra arbetet för dig, skydda dig, och vara din skyddsängel på din väg i trafiken. Väljer du en Limar cykelhjälm så får du med säkerhet en hjälm som lever upp till det ovanstående.