Cykelhjälmar för kvinnor

Vi har ett stort urval av cykelhjälmar för kvinnor, så det kan vara en hjälp att använda filtreringsfunktionerna i vänster sida för att begränsa urvalet efter din huvudstorlek och ev. ditt favorit-märke. 

I vårt sortiment har vi bl.a. Nutcase som är ett av de mest populära cykelhjälmsmärkena och en hit i Sverige. Vi har också UrbanWinner som är dansk design i stil med Nutcase, men med fokus på neonfärgade hjälmar i stället för mönster. Dessutom har vi traditionella cykelhjälm-märken som Bell och Giro.

Kvinnor är den primära målgruppen för butiker som säljer cykelhjälmar och därför har vi också extra mycket fokus på damhjälmar här i webbshoppen. Men priserna varierar mycket när du som kvinna ska ut och köpa en cykelhjälm. Som du också kan se här så ligger priserna normalt på mellan 400 och 800 kr. för en sådan hjälm. Det finns ju några få som är både billigare och dyrare, men de flesta ligger i det prisläget.

Och om du är kvinna och letar efter en ny cykelhjälm, då borde du nästan kunna hitta en i vårt sortiment här i webbshoppen.

Cykelhjälm för kvinnor

Alla vet att cykelhjälmen minskar risken för allvarliga huvudskador avsevärt om man har otur och man råkar ut för en olycka på sin cykel. Ändå ser man att långt ifrån alla använder cykelhjälm när de kör omkring i trafiken. Och det har cyklister utan hjälm och skydd en massa ursäkter för och mer eller mindre bra förklaringar på. 

För många kvinnor är det tanken om att den klumpiga cykelhjälmen förstör frisyren. Det är också typiskt för kvinnor utan hjälm att de tycker att hjälmen helt enkelt bara är allt för besvärlig och irriterande att ha sittande på huvudet. Men när internationell forskning gång på gång konstaterar att cykelhjälmen kan betyda skillnaden på liv eller död, då finns det ingen annan väg att gå. Jämfört med andra trafikanter hamnar cyklisterna långt oftare på akutmottagningen. Därför måste kvinnorna också i mycket längre utsträckning kasta fördomarna överbord och ta på cykelhjälmen!

Förnuftet har övervunnit fåfängan

Det finns faktiskt många typer av hjälmar på marknaden och det är inte så svårt att hitta en som också är snygg. Välj den snyggaste som samtidigt sitter bra på huvudet. Det ökar nämligen chansen att du kommer att använda den. Idag finns det hjälmar i nästan alla former och färger. Ända från de mycket diskreta till de mer festliga i starka färger. Och om hjälmen är godkänd så finns det inte skillnad på dem om man jämför säkerheten. Hjälmens utseende betyder mycket för om du använder den eller inte - så välj rätt hjälm. Kontrollera också om passformen är något för dig, för det kan vara stor skillnad på modellerna. 

Många har under de senaste åren valt en hjälm som egentligen är gjord för skater, eftersom många tycker att de ser mer moderna ut. Men du ska vara medveten om att skatehjälmarna inte kan justeras som vanliga cykelhjälmar. De mest populära skatehjälmarna just nu är utan tvekan Nutcase som har blivit en hit i Sverige. Det är vist ett varumärke som har kommit för att stanna.

Cykelhjälm för kvinnor är en estetisk upplevelse

Kvinnor och cykelhjälmar har aldrig varit goda vänner! Det är en klassisk bild av det viktigaste skyddet i trafiken som man kan (och ska) bära i händelse av en kollision eller olycka. Och när sanningen ska fram, så har cykelhjälmar för kvinnor tidigare heller inte varit särskilt snygga att se på eller bära. Då var hjälmarna gjorda med inspiration från idrottsvärlden och det var mycket få kvinnor som hade lust att ta på sig en sportshjälm när de på morgonen klev upp på pedalerna och satte kursen mot jobbet. Hjälmen förstörde helt enkelt frisyren och den såg helt enkelt dum ut i kvinnornas ögon.

Men så är det tack och lov inte idag. En lång rad tillverkare av cykelhjälmar – och de har blivit många, många fler jämfört med för bara 20 år sedan – har nämligen utvecklat så kallade urbana hjälmar som är designade för stadslivet och som affärskvinnor, kontorsfolk, studenter och många andra gärna vill ta på sig när de beger sig ut på en cykeltur. Samtidigt har cykelhjälmar för kvinnor blivit bekvämare att bära, och några tillverkare har till och med utvecklat speciella cykelhjälmar för kvinnor där det till exempel finns plats för hästsvansen baktill! 

Det finns helt enkelt inte fler ursäkter för att kvinnor inte ska eller kan använda hjälm. För hjälmen är naturligtvis viktig att ha på sig överallt i trafiken – på gatorna eller på landsvägarna. Tidigare avvisade allt för många kvinnor hjälmen på grund av de dåligt estetisk designade cykelhjälmarna. Och en hjälm är ju inte till så mycket nytta om hon låter den hänga i skåpet i stället för att använda den på cykelturen.

Säkerheten är i topp för den kvinnliga cyklistens skull

Säkerheten är naturligtvis den absolut viktigaste orsaken för att vi ska bära hjälm. En gång i tiden var det cyklisterna som präglade vägar och gator. Tänk bara på de gamla bilderna av städerna där cyklisterna fyllde hälften av vägbanan och då det bara gick en bil på 20 eller 50 cyklister. Det är historia. Nu är det bilarna, bussarna och motorcyklarna som tar mest plats, och det skapar betydligt fler farliga situationer i trafiken än för 50 år sedan.

Därför är ständig utveckling av cykelhjälmar för kvinnor viktig – det handlar ju om att man ska ta hand om sig själv på bästa vis därute mellan alla susande bilar i rusningstiden. Man ska inte kompromissa med sin egen eller sina närmastes säkerhet, och för kvinnor har avvisningen av cykelhjälmen varit för lätt under många år – men de tiderna är som tur nog över nu. 

Jämför flera märkens smarta urval av cykelhjälmar för kvinnor innan du väljer. Det finns nämligen en hjälm för varje personlighet, även om många kvinnor på förhand avvisar möjligheten att en cykelhjälm kan vara spännande eller sexig. Men det kan den alltså. Om du tycker om starka, individuella färger eller mönster, feminint utseende, är den sportiga typen med farten i blodet eller den moderna är inget hinder. Det finns en cykelhjälm för alla kvinnotyper – och för alla typer av kläder.