Giro cykelhjälmar

Giro är en av de mer professionella cykelhjälmtillverkarna. De har många modeller med solskärm och andra mer avancerade tillbehör, samt ett brett utbud av hjälmar för tempolopp. Dessutom gör de också många vanliga hjälmar för både vuxna och barn. Om du är ambitiös cyklist och inte bara ska cykla till och från jobbet eller studierna så är Giro ett riktigt intressant varumärke.

En Giro cykelhjälm är förstahandsvalet för vuxna och barn

Med en cykelhjälm från Giro köper du inte bara säkerhet och trygghet i trafiken. Du får även en hjälm som täcker så gott som alla behov och krav du har på en modern och säker cykelhjälm. Giro har tillverkat cykelhjälmar i över 25 år, och med tiden har varumärket blivit en av de mest använda och respekterade i världen. En Giro cykelhjälm är det bästa valet, om du använder hjälmen på din dagliga cykeltur fram och tillbaks från arbete eller träning. Oavsett om du är en professionell cyklist eller en triathloncyklist, och självklart när du väljer den bästa och säkraste hjälmen för dina barn - Giro.

Med en cykelhjälm från Giro kompromissar man inte

Säkerheten för dina barn får aldrig äventyras, eftersom vi alla vet att barn är mer osäkra som cyklister, och skadar sig oftare än vuxna. Vuxna och erfarna cyklister är heller inte osårbara. Därför bör cyklister i allmänhet alltid bära en cykelhjälm - inte bara när de utför sport eller mountainbike i skogen utan också varje dag när man cyklar till jobbet eller till affären.

Visste du att det är mellan cirka 80 och 90 procent mindre risk för huvudskador om du cyklar med hjälm? Detta visar flera internationella undersökningar, och det betyder att det är en furnuftig investering att komma ihåg cykelhjälmen innan du hoppar upp på cykeln och trampar runt med pedalerna. En Giro cykelhjälm är i världsklass design med fokus på detaljerna. Den aerodynamiska hjälmen är väldigt lätt att bära, har ett välprövat ventilationssystem, samtidigt som den är bekväm och elegant i designen.

Girocykelhjälmen föddes mellan hav och berg

Det var Jim Gentes, som 1985 lanserade Giro-cykelhjälmen i ett landskap vid Santa Cruz, Kalifornien, USA. Han blev inspirerad till att designa en hjälm för människor med fart som utövar utomhussporter(freestyle). Han tittade på surfare på havet och på piståkare i bergen runt staden - de var människor med en stor känsla av oberoende och frihet, och som uppskattade att det återspeglades i deras stil och klädsel. Men han såg också att det fanns en marknad för bättre skydd för våghalsar, som ofta upplevde att få skador och olyckor med allvarliga resultat. Jim Gentes ville ändra den uniform som action sporten hade. I stället för att fråga sig, varför fanns det bara klumpig och slumpmässig utrustning och hjälmar på marknaden, sa han "varför inte göra det själv". Han designade sedan den första lättviktsjälmen för sin egen sport - cykelsporten. Det förändrade allt inom säkerhetsutrustning för cyklister över hela världen.

Och det har varit en stor del av Giros dna sedan dess.Giro skapades av en man som var 50% cyklist och 50% designer. Gentes ville utmana status quo inom området säkerhet och kläder för dessa sportsgrenar. Så är fortfarande fallet, och den ledande personalen på Santa Cruz huvudkontor har alla varit utövare av utomhussporter.

Cykelhjälmen från Giro för utomhusaktiviteter

Giro tillverkar cykelhjälmar för cykling - både på väg och off road, och inom alla typer av skidåkning.De aerodynamiska hjälmarna med kravet på effektiv ventilation finner man på cyklisten som spenderar timmar på landsvägen i stekande sol. Och du hittar de mer omfattande hjälmarna för skidåkning med fokus på antingen hastighet eller mer showpräglade sporter inom skidåkning och surfing. Dessutom designar Giro smarta och eleganta tillbehör som glasögon, speciella skor, kläder, handskar allt i förhållande till behoven hos sportälskare av kvalitetsprodukter. Som ett av de få märkena har Giro både en herr- och dam kollektion i nästan alla kategorier.

De senaste Giro hjälmarna är gjorda med den senaste tekniken, MIPS (Multidirectional Impact Protection). Tekniken innebär att hjälmen, om den utsätts för en stark chock som en stört, omdirigerar kraften från slaget till hjälmen istället för skallen och hjärnan. Kortfattat förklarat, roterar en del av hjälmen till exempel på asfalten istället för att dessa stötar appliceras på din hjärna. Det minskar störtens kraft ännu mer än de vanliga cykelhjälmarna.

När du väljer en cykelhjälm från Giro köper du inte bara en kvalitetsprodukt, som tillverkats av toppatleter. Du köper en livsstil och en identitet som signalerar till omvärlden att du är en utomhusmänniska som njuter av att vara i den fartfylda pisten eller på branta landsvägar.