En Casco cykelhjälm sitter säkert på dit huvud

Med Cascos system garanteras du en passform som passar de flesta. När du väljer en Casco cykelhjälm väljer du säkerhet, komfort och stil på den dagliga cykelturen till och från arbete eller sport. Man ska inte gå på kompromis med säkerheten, och valet av en Casco cykelhjälm är det rätta valet. Se vårt utbud av Casco cykelhjälmar i kategorin nedan.

En Casco cykelhjälm passar både toppatleter och vardagscyklister

Talrika patent, priser och utmärkelser säger verkligen allt. Framgången hos Casco cykelhjälmar är en djupgående kunskap om sportsgrenen som inspirerat företaget att göra skyddande hjälmar i en fantastisk kvalitet. Cykling i bergsterräng, på vägar och i städer, ridning, skidåkning och alla andra sport- och fritidsaktiviteter, där det är nödvändigt att ha skydd på huvudet i alla tillfällen. En Casco cykelhjälm är din optimala säkerhet för att undvika de värsta skadorna på hjärna och skalle om du råkar ut för en olycka.

Men Casco gör andra produkter som ses på gator och torg runt om i världen. Företaget tillverkar också hjälmar för brandmän, polis och räddningspersonal, och de industrianställda är mycket nöjda med Casco på de stora fabrikerna. Solglasögon är en annan av Cascos huvudprodukter.

Casco cykelhjälm är resultatet av tysk finess och kvalitet

Casco är ett familjeägt företag från Bretnig-Hauswalde i Sachsen-provinsen i östra Tyskland, och grundades 1989. Sedan starten har fokus varit helt på att producera produkter av högsta kvalitet och i ett sportigt utseende och design som signalerar hastighet , allvar och hög säkerhet med stil och förståelse för toppatletens önskemål och krav på just säkerhet men också låg luftmotstånd och unik komfort. Filosofin har gjort Casco bland de mest använda hjälmarna på olympiska pister och banor, och Casco hjälmar är nu bland de marknadsledande inom design och tillverkning av avancerade hjälmar och skyddsglasögon.

Men Casco är mer än bara ett otroligt väl genomtänkt koncept inom design - innovation och fortsatt utveckling är viktiga ingredienser i hemligheten bakom Cascos framgång. Företagets specialister arbetar ständigt med att förbättra alla hjälmens detaljer och använder en stor mängd energi till att utveckla lösningar som gör hjälmarna ännu säkrare, bekväma och flexibla att bära både för vardags användaren och idrottsmannen.

Casco är också ett företag som har ett naturligt intresse för den värld vi lever i. Företaget känner ett stort ansvar för natur och miljö, dels av den anledningen, har man beslutat att alla produkter ska produceras i Europa för att kunna säkerställa absolut bästa kvalitet och detta gör att produkterna kan kontrolleras och testas när som helst. Samtidigt är du också säker på att man följer alla regler om lämpliga arbetsförhållanden. Dessutom har företaget etablerat och driver ett djurskydd/pensionat på företagets fabrik i Satu Mare

Casco främjar aktivt både amatörer och professionella idrottsmän och flera världsklassidrottare är varje dag beroende av CASCOS produkter vid OS, VM och europeiska tävlingar i vintersport, cykling och hästsport. 

Värt att tänka på

Cykelhjälmen måste ha rätt storlek och sitta ordentligt på huvudet, annars skyddar den inte ordentligt. Kom alltid ihåg att hjälmen måste täcka pannan, bakhuvud ocg tinningarna och att den ska placeras horisontellt över huvudet. Dessutom måste den sitta så fast att den inte glider runt på huvudet. När en cykelhjälm får ett hårt slag måste det bytas ut, eftersom det har använt sitt skydd och inte kan skydda på samma sätt igen.