Abus cykelhjälmar

ABUS är ett av de klassiska märkena inom cykelhjälmar, eftersom de har gjort kvalitetshjälmar under många år nu. ABUS har typiskt varit synonymt med traditionella cykelhjälmar som ser lite sportiga ut jämfört med många andra hjälmar idag. Men på senare tid har de också börjat tillverka några mer moderna cykelhjälmar, t.ex. de som ser ut som ett bowlingklot eller en keps.

ABUS cykelhjälmar kostar typiskt ca 500 kr., vilket är ett rätt vanligt pris. Du kan också få några som är lite mer speciella och därför dyrare, medan t ex barnmodellerna endast kostar ca 375-400 kr. Priset varierar i allmänhet kraftigt och beror på hur avancerad den är. Du kan t.ex. få några med inbyggda lampor och "solskyddsvisir".

Cykelhjälmarna från ABUS är synonymt med säkerhet

ABUS är synonymt med säkerhet. Varumärket är känt i hela världen för både mekanisk och elektronisk säkerhet med särskild inriktning på cykelhjälmar. ABUS är effektivt skydd av ditt huvud på cykelstigarna. Och alla undersökningar av trafiksäkerhet visar, att med en hjälm på huvudet har du betydligt mindre risk för skador på livstid om du skulle råda ut för en olycka.

Och detta är det lyckligtvis fler och fler cyklister som bliver uppmärksamma på och därför väljer att använda hjälm när de är ute på cykelstigarna. Det gäller inte bara barn som får dem av sina föräldrar, utan också de vuxna själva, och detta gäller heller inte bara idrottare som har cykling som en livsstil, utan också människor som dagligen cyklar till och från jobb.

Varför välja en ABUS cykelhjälm?

Det aktuella urvalet av Abus hjälmar kännetecknas av högkvalitativa material, den senaste tekniken och professionell design. Från hjälmar för spädbarn och barn, till city hjälmar för dagligt bruk, och sporthjälmar av högsta kvalitet kan du hitta en ABUS hjälm som matchar dina behov. Hjälmarna från ABUS ger bra ventilation i hårbotten, hög komfort och bra möjligheter att justera hjälmen så den passar ditt huvud perfekt. Dessutom ger den inbyggda LED-lampan extra säkerhet på många cykelhjälmar för barn och för dagligt bruk.

Varumärket ABUS är känt för att göra några fantastiska cykelhjälmar för män, kvinnor och barn. Speciellt har ABUS ett brett utbud av cykelhjälmar för barn som passar dem både när det gäller storlek och smak. ABUS cykelhjälm är av hög kvalitet och deras modeller för vuxna har typiskt ett neutralt och klassiskt utseende, i motsats till exempelvis de mer moderna och iögonfallande cykelhjälmarna från Nutcase.

ABUS cykelhjälm är tysk kvalitet och grundlighet

Säkerhet beror på kvaliteten! Så enkelt och ändå sägande är Abus´ motto när det gäller det omfattande företagets produkter. ABUS är välkänd tysk grundlighet och enastående kvalitet i en enda produkt. Med Abus hjälmar har du garanti för att säkerheten har fått högsta prioritet. Du kanske redan känner till Abus "kvalitet, till exempel från cykellås och liknande, men Abus producerar också hjälmar i världsklass.

Abus är historien om att din säkerhet är viktigast av allt

ABUS är en förkortning av August Bremicker und Söhne, ett tyskt företag som grundades redan 1924 av August Bremicker i familjens källare. I början producerade Abus endast hänglås under mottot: "Säkerhet är beroende av kvaliteten" - och det är samma motto och förhållningssätt till produkter som Abus lever och andas för idag. ABUS cykelhjälmar är en liten del av moderbolaget som idag består av tre divisioner: "Mekanisk säkerhet" är produkter för att säkra ditt hem, såsom låscylindrar och säkring av fönster. "Elektronisk säkerhet" handlar om högkvalitativ videoövervakning och larm.

Slutligen finns det också "Mobil säkerhet" – som består av produkter för speciellt tvåhjuliga transportmedel såsom cyklar, motorcyklar, mopeder och skotrar. Företaget har därmed växt enormt sedan starten och Abus produkter inom säkerhet finns idag över hela världen. Hörnstenen till framgång nu är detsamma som då: Abus och dess 3000 anställda kompromissar aldrig med kvalitet och säkerhet.

Bekväma Abus hjälmar för alla sorters användning

Samtliga undersökningar bekräftar att en hjälm alltid minskar risken för skallskador och skador i stor grad. Det har de flesta cyklister erkänt, proffs såväl som vanliga cyklister som dagligen använder hjälm i städerna och på landsbygden. Med Abus hjälmar kan du uppleva en rad hjälmar som kännetecknas av hög kvalitet i alla delar av materialen, de senaste tillverkningsprocesserna och en professionell och tilltalande design. Abus levererar hjälmar för spädbarn och barn, stora som små och för alla typer av användning. ABUS erbjuder hjälmar med bra ventilation, god komfort och individuell justering av storleken. På Albus hjälmar finns det också en extra lampa bak på flera av barnmodellerna.

Kort sagt: En Abus hjälmar som skydd för huvudet kan rädda ditt liv! Det finns fyra typer av hjälmar som du kan du välja mellan och alla har sin egen karaktär och styrka. Hjälmen för all-round användning passar de flesta som dagligen använder hjälm till och från arbete, shopping och så vidare. Det finns ett stort utbud i många färger och mönster, design och prisklasser. Det är också typiskt denna typ av hjälm som köps av människor som ska ut på längre cykelturer och som därför har stora krav på komfort.

Abus hjälmen för professionella idrottare har utvecklats i samarbete med professionella cykelteam och den erfarenheten använder ABUS i utvecklingen av cykelhjälmen för elitidrottare. Med en Abus elithjälm får du högsta kvalitet och till ett pris du har råd med. Cityhjälmen - eller den urbana hjälmen - är för de lite mer avancerade användarna som kanske vill ha en speciell hjälm för dagligt bruk som utstrålar personlighet och elegans. Det är människor som ser hjälmen som en del av deras klädval eller uniform i den hektiska affärsvärlden. Stadsmänniskans hjälm är en växande marknad och här är Abus redo med ett urval som tillfredsställer de flesta människors krav på smarta cykelhjälmar.

ABUS har naturligtvis också under många år specialiserat sig på hjälmar som är avsedda för barn. Det är mycket viktigt att barn bär hjälm på alla cykelturer. ABUS hjälmar för barn är lätta att justera efter barnets huvud när det växer. Dessutom finns en extra lampa och reflexer på barnhjälmarna.

Cykelhjälmen ska passa till ditt huvud

Innan du köper din nya Abus hjälm ska du som det första mäta omkretsen på ditt huvud så att du är säker på att du köper rätt storlek. En hjälm ska passa perfekt, annars finns det ingen garanti för att hjälmen skyddar din skalle tillräckligt om du skulle råka ut för en olycka på cykeln. Var därför mycket noga med att du har köpt rätt storlek. Försök därför alltid att prova hjälmen eller en liknande modell om du kan. Om du inte har möjlighet att prova hjälmen först, då är det en bra idé att du håller dig till samma modell, så att du känner till precis den modellens passform och storlek.

Lyckligtvis är det möjligt att sätta extra mjuka inlägg inuti hjälmen så att den ändå passar även om den skulle vara lite för stor. Innan du rullar ut på din första sväng med din nya Albus cykelhjälm ska hjälmen sitta korrekt på huvudet. Detta innebär att den ska sitta fast och helt horisontellt på huvudet, så den varken kan glida ner i nacken eller i pannan. Hjälmen får heller inte kunna glida från sida till sida.

Många känner till Albus kvalitetsprodukter inom säkerhet, oavsett om det gäller lås, larm eller cykelhjälmar. Företaget är ledande inom sitt område och med 90 års erfarenhet finns det inte många andra konkurrenter i världen som kan jämföra sig med den kompetens som följer med en produkt från Abus.