Abus Urban-I v.2

När du ska välja en cykelhjälm finns det många överväganden du kan göra. Du kan välja en moderiktig hjälm, en klassisk modell eller en sportig junior/vuxen cykelhjälm. Den senare kategorin tillhör Abus Urban-I v.2, som är en modell som utstrålar snabbhet och sportighet. Abus Urban-I v.2 är, som namnet avslöjar, en hjälm som är särskilt lämplig för urbant stadsliv. Om du vill ha en cykelhjälm som kan leverera varan när det gäller den egna säkerhets- och sportprestandan, bör man starkt överväga en Abus Urban-I v.2.

Mer än en cykelhjälm

Hjälmen ger med den skarpa skärmen intrycket av att vara en hjälm som kan användas för allt från cykelturen till en åktur på skateboard eller rullskridskor. Den lämpar sig för att användas i andra sammanhang eftersom den med specifikationer som lång skärm och skarpa färger kan kombineras elegant med en skateboard i matchande färger.

Hjälmen är sportig och utstrålar full fart framåt, något som inte är ovanligt i stadsmiljö där du kan prova tricks på BMX, skateboard eller rullskridskor utan att skada dig.

Om man tar med sig cykelhjälmen på en mountainbikerunda i skogen skyddar den fint mot vind och väder. Den långa skärmen skyddar mot solen när man är ute på soliga dagar, och hjälmen är därmed ett bra val om man inte vill bära solglasögon.

En smart och genomtänkt cykelhjälm 

Cykelhjälmen är väl genomtänkt och ingenting har lämnats åt slumpen. Den är utrustad med säker och praktisk utrustning som LED lampa, ventilationshål, lång skärm och justeringshjul.

Särskilt LED lampan som sitter placerad på hjälmens baksida optimerar säkerheten när dess ägare färdas i trafiken eller på tricks-banan i staden eftersom den sätter fokus på cyklisten och bidrar till bättre synlighet när man ska hemåt i skymningen.

Hjälmen finns både i skarpa färger och i färgkombinationer som är smarta och iögonfallande, samt i diskreta basfärger som lämpar sig för honom eller henne som önskar ett mer neutralt uttryck. Hjälmen har redan ett uttryck som utstrålar en önskan att köra fort och därför har hjälmen med hjälp av den smarta skärmen en aerodynamisk form som inte saktar cyklisten och därmed hjälper cyklisten att hålla en jämn hastighet.

Producenten bakom

Producenten Abus är ett erkänt tyskt företag som inom cykelbranschen tillverkar lås och säkerhetsutrustning, alltså cykelhjälmar, och allt i hög kvalitet. Varumärket är familjebaserat, det vill säga att de har övervägt hur man bäst möjligt ger barn, unga och vuxna säkerhet genom hög kvalitet.

Kännetecknande för just Abus är också att säkerhet är beroende av kvalitet, och de vill tillverka produkter som uppfyller mottot och levererar säkerhet i absolut världsklass.