Abus Super Chilly cykelhjälmar för barn

En modell som Abus Super Chilly är en modell som om något, sätter barnets säkerhet först. Hjälmen är multifunktionell och syftar till att optimera barnets säkerhet i trafiken. Som namnet säger är det en superventilerad hjälm som klarar av att hålla huvudet avkylt så att du inte svettas onödigt eller vill ta av dig hjälmen. Abus-märket är en familjeklassiker i Sverige och har länge varit på marknaden. Om du väljer en Abus hjälm, är du säker på att få allt från nybörjarhjälmar till hjälmar med fler specifikationer.

Inbyggd LED baklykta

Super Chillys absoluta fördel är den lysande LED-lampan på cykelhjälmens baksida, vilket innebär extra säkerhet utöver cyklens bakljus. LED-lampan hjälper till att göra barnet mer synligt i trafiken, men om du har barn på bagagehållaren kan det också bidra till att synliggöra barnets och förälderns totala höjd.

Ljuset kan hjälpa till att få bilistens uppmärksamhet och därigenom få bilisten att ta bort foten från gaspedalen. Genom en enkel optimering av hjälmen har man redan hjälpt både bilister och barn med att sätta säkerheten i trafiken framför allt annat.

 
Abus är känt för sin kvalitet och tekniska fördelar, något som framkommer genom dessa barnhjälmar där man försker optimera barnets upplevelse. Ventilationsnätet, som placeras under hjälmens skal, hjälper till att ge svalhet, god komfort och det har förmågan att gör så hjälmen känns lättare.

Det är A och O för cykelhjälm för barn

När det gäller barnhjälmar är det säkerheten som är 100% i fokus, något som alla hjälmar efter hand uppfyller. Därför kan du som förälder lita på säkerheten och fokusera på vilken färg eller mönster som tilltalar ditt barn bäst.

Eftersom barn inte är färdigväxta är det speciellt viktigt att ha en hjälm för att förhindra livshotande skador, vilket inte betyder attt vuxna inte behöver bära hjälm. Kraniets skydd är a och o, och särskilt i stadsmiljöer där trafikflödet är jämnt.

Välj en godkänd hjälm

När du väljer en hjälm finns det några förhållningsregler, eftersom du självklart vill säkra dig själv och barnet vid en olycka. När skadan är skedd och barnet har kommit till skada, så är det viktigt att kunna bevisa att barnet har burit en säkerhetsgodkänd hjälm, som Abus hjälmar om man ska få ersättning från ett försäkringsbolag.

Det är verkligen smart - om än lite pessimistiskt - att tänka i dessa banor, för man skal ta smarta beslut när man är frisk och oskadad ifall olyckan skulle vara framme. Dessutom gäller försäkringsaspekten inte bara när man väljer en cykelhjälm, men också när man letar efter ett cykellås.

 

Om du vill glädja ditt barn med en hjälm som också sprider glädje , kan du välja en hjälm som Abus Super Chilly.