Abus Smiley 2.0

Abus Smiley 2.0 är cykelhjälmar för barn. Det är den nyaste versionen av Abus Smileys cykelhjälmar - därför beteckningen 2.0. Den nya 2.0-versionen har en ny design och bättre säkerhet än de tidigare hjälmarna i serien. De är speciellt utformade för barn och kan användas från 9 månader och uppåt.

Karaktäristiken hos Abus Smiley 2.0 är att de finns i många olika färgstarka mönster som riktar sig till både killar och tjejer. Dessutom är det en hjälm med InMold - med hög säkerhet, låg vikt, många justeringsmöjligheter och så uppfyller den (CE 1078) säkerhetskraven för cykelhjälmar och har testats av TÜV, ett av Europas största testinstitut.

Abus Smiley 2.0 - ökad fokus på säkerhet

Den första versionen av Abus Smiley cykelhjälmar blev en mycket stor framgång hos barnfamiljer när den kom på marknaden. Det berodde i hög grad på hjälmarnas barnvänliga design kombinerat med säkerhet. Det är de egenskaper som man har fört vidare till efterföljaren Abus Smiley 2.0 och hjälmen har dessutom förbättrats!

Abus Smiley 2.0 går längre ned i nacken och vid tinningarna, och detta ger ökad säkerhet på dessa områden. Det är extra viktigt eftersom nacken och tinningarna är de ställen som ska skyddas extra mycket. Den ökade säkerheten ses också i extra reflexer på hjälmen, som ökar ditt barns synlighet i trafiken.

In-Mold hjälmar optimerar säkerhet och komfort

Abus Smiley 2.0 cykelhjälmar är In-Mold hjälmar. Det betyder, att deras delar är stöpta samman istället för att de limmas samman, som är fallet hos många andra cykelhjälmar. Stöpningen gör att hjälmen är säkrare och att det inte är lika stor chans för att den spricker om det sker en olycka.

Ut över det ger stöpningen en lägre vikt. Detta gör att hjälmen blir mer komfortabel för ditt barn, eftersom det är mera behagligt att ha på sig en hjälm som är lätt. Med en tung hjälm ska barnet använda kraft till att hålla huvudet upprätt. Detta gäller också när barnet sitter i en cykelstol eller en cykeltrailer. Abus Smiley 2.0 är tillverkad med platt nackparti som gör det lättare för barn som sitter i cykelstol att sitta rakt med hjälmen på.

Barnvänliga, färgrika och roliga design

När man tittar på en Abus Smiley 2.0 cykelhjälm är det ingen tvekan om att den är gjord för barn. Detta beror främst på hjälmarna, som är karaktäristiska för att vara färgglada, iögonfallande, roliga och inte minst olika. Detta beror på deras många och kraftfulla färger, och det beror till stor del på deras många små söta och roliga detaljer. Detta inkluderar teckningar av snobben, krokodiler, bin, hajar, hästar och utomjordingar - och så fortsätter det. Varje cykelhjälm är dekorerad från ett tema. De många roliga tryck och mönster gör det roligt för barnen att ha hjälm på sig.

Goda möjligheter för justering och tillpassning

Det är karektäristiskt för Abus Smiley 2.0, att de kan justeras så de passar perfekt till ditt barn. Detta är en viktig funktion, eftersom hur bra hjälmen sitter har betydning för hur effektiv den är. Detta är Abus medvetna om, och har därför lagt till flera goda möjligheter så man kan justera hjälmen för bästa passform.

Hjälmarna kommer med skruvjustering som sitter på ett spänne i nacken så storleken lätt kan justeras. De har också ett lätt justerbart hakspänne med en mjuk kudde. Insektsnät som gör så att insekter inte kommer in i hjälmen och ventilationshål som säkrar god ventilation i hjälmen.