Abus Lane-U


Med en Abus Lane-U köper du en av de lättaste cykelhjälmarna som tillverkas på marknaden. Hjälmen väger bara en fjärdedel av ett kilo - dvs ca 250 gram. Samtidigt är Abus Lane-U uppskattat för sin unika design och höga säkerhetskrav. Allt detta har gjort Abus Lane-U till en av de mest populära cykelhjälmarna på gatorna och cykelvägar över hela världen - bland både idrottare, träningsentusiaster och vanliga cyklister som använder cykel och hjälm varje dag på jobbet, utbildning eller fritid.

Fokus på 100% komfort och stil 

Skärmen är borttagen för att öka hjälmens lätthet, något som ger anledning att bära sina favoritsolglasögon tillsammans med hjälmen om man ska ut och cykla på en solig dag i staden. Hjälmen är en ungdoms- och vuxenmodell med klassiska färger och färgkombinationer.

Lane-U modellen försöker sätta komforten i fokus och har därmed också en kudde under hakan vid spännet för att förhindra den välkända situationen där spännet klämmer huden.

Abus Lane-U är en blandning av den modern runda hardshell cykelhjälmen och en klassisk cykelhjälm, vilket innebär att den uppfyller kraven på både den klassiska och den moderna cykelhjälmen och är en cykelhjälm som man inte blir trött på i längden.

Lane-U specifikationer

Specifikationerna och fördelarna som denna cykelhjälm har är många. Hjälmen är formad i ett hårt skummaterial som samtidigt garanterar säkerhet och komfort. Om man ligger mellan två hjälmstorlekar ska man inte misströsta. Hjälmen har naturligtvis en skruvmekanism på baksidan som gör det möjligt att justera hjälmen efter sin egen huvudform och storlek.

Hjälmen har dessutom stora lufthål som gör att man inte känner obehag av att hjälmen är för varm. Lufthålen har ett insektsnät under sig som gör att blad och annat smått inte får kontakt med huvudet och därmed håller det smutsen borta.

En detalj som inte många andra cykelhjälmar är utrustade med är en reflex på själva hjälmen.  Det är en detalj som kan göra hela skillnaden eftersom den ses på långt avstånd, något som förbereder den övriga trafiken på att ta hänsyn till cyklisten.

Den perfekta hjälmen för den moderna kvinnan

Hjälmen är perfekt för kvinnan som kommer cyklande på sin damcykel med matchande cykelkorg. Om man är på väg till en brunch och har snyggare kläder och en snygg scarf på så bryter man inte den snygga stilen med en Abus Lane-U hjälm. Hjälmen är plattare på baksidan, något som gör att man lätt kan ha en scarf på och ändå kan röra sig och se sig för.

Det er du som är i fokus

Som namnet antyder med sitt ”U” är detta en hjälm som favoriserar ”dig” och man kan därmed vara säker på att man får uppfyllt sina behov med denna cykelhjälm.

Hjälmen finns i flera olika färger, både färger som lyser upp, men också färger som vit och svart som kan kombineras på flera sätt.

Hjälmarna med mönster ger ett mer personligt uttryck och är ett bra val om man gärna vill sticka ut från mängden.

Säkerheten är i topp med en Abus Lane-U. Den är godkänd på alla internationella nivåer och krav på säkerhet och den har till och med två extra reflexer som både kan ses bakifrån och från båda sidorna. Abus Lane-U är dessutom gjord av två delar invändigt och utvändigt, så att cykelhjälmen ger optimalt skydd och stötabsorbering om man skulle råka ut för en kollision eller en olycka. När du börjar använda din nya Lane-U hjälm ska du skruva på ett spänne i nacken som får hjälmen att följa huvudet utan att strama. Se till att remmarna från hakan går i ett Y omkring öronen och remmen ska sitta cirka en-två centimeter från hakan, så du undviker att huden kläms när du stänger spännet.