Abus Hyban cykelhjälmar

Abus HYBAN är en trendig stadshjälm med en elegant och minimalistisk design som passar perfekt för vardagsbruk i staden och på landet. Abus har tänkt kreativt vid skapandet av HYBAN, detta syns tydligt på hjälmens smarta form och unika färger. Synlighet och funktionalitet är några av de nyckelord som bäst beskriver HYBAN.

Abus Hyban

Abus Hyban är namnet på en djärv cykelhjälm, skräddarsydd speciellt för stadsbor. Hyban-modellen är en hjälmmodell som kompletterar en cool outfit, och hjälmen är därför också utformad i en kepsliknande form. Med en modell som Hyban uppnår en avslappnad tillgång till cykelhjälmen, som gör att man inte "glömmer" ta på hjälmen när man ska ut genom dörren.


Övergripande om Hyban 

Namnet Hyban, vars namn framför allt låter som en hybrid mellan "hyper" och "urban", är en modell utrustad med alla nödvändiga specifikationer som en hjälm i Sverige borde ha. Med denna hjälm har man tagit hänsyn till att människor har mycket att göra i vardagen och då skall man inte behöva tänka på hjälmens säkerhet.

Hyban-modellen är en cykelhjälm som samtidigt är topptestad, säker och snygg, och när du har en hektisk dag, så har du vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder när du har valt att bära denna hjälm.

Skärmen gör skillnad

Hyban är utrustad med otroligt många lufthål, som optimerar upplevelsen för cyklisten när han eller hon är i farten. Man vill säkerställa att det inte kommer smuts och annat in genom lufthålen så man har därför valt att placera ett nät under lufthålen.

Hjälmens primära fördel måste vara dess skärm, som har en mycket praktisk funktion när det regnar.

Cyklar man i modvind och mod regnet, ska man vinkla hjälmen och huvudet nedåt så förhindrar man att få regn i ögonen.

Fördelar som inga andra hjälmar har

Cykelhjälmen finns i fina färger, vilket gör vardagsanvändandet lite roligare. Å andra sidan, om du vill ha en nyans som kan användas till det mesta, är det möjligt att få den i en matt grå, vit eller svart.

Den nya tillägget som Abus lanserar på sina nyare cykelhjälmar och även på Hyban-modellen är en LED-lampa, som liknar de små cykellyktor man kan köpa och sätta på cykeln. Vad LED-lampan gör, är att skapa fokus på cyklisten själv och inte på cykeln, så lampan på hjälmen är inte godkänd som cykellampa, men är ett komplement som skall bidra till att väcka uppsikt.

LED-lampan är placerad bakom hjälmen och lyser upp runt cyklistens huvud. Det innovativa tillvägagångssättet bidrar enbart till att andra trafikanter förstår att de skall ta hänsyn. Om du har en lampa på hjälmen, hjälper du indirekt till med att minska din egen risk för att bli utsatt för en farlig situation.

Den klassiska hjälmen

En detalj som kännetecknar Hyban-modellen är dess ventilationshål. Hålen är formade som diamanter. Hjälmens yta är slät och smakfullt utformad, något som bidrar till att hjälmen är det klassiska, eleganta valet av cykelhjälm.