Abus cykelhjälmar för barn

Det är helt normalt att barn som lär sig cykla ibland trillar och får blåmärken här och där. Det är det enda sättet de kan bekanta sig med tvåhjulingen så att de en dag behärskar cykeln och alla trafikreglerna. Det är en sak att få blåmärken under träningen. Men något helt annat att krascha och riskera att få allvarliga skallskador. Barn är särskilt benägna att falla av cykeln och de behöver därför ett effektivare skydd. 

Goda råd om din Abus cykelhjälm för barn

Abus har tagit fram en rad goda råd som är värda att komma ihåg när du ska köpa en ny cykelhjälm till ditt barn: Hjälmen ska passa bra och alltid kunna justeras efter barnets huvud som växer. Hjälmen ska ha bra ventilation och lämpliga lufthål, vara bekväm att ha på även om det är varmt. Ett insektsnät som skyddar barnen mot att få flugor och andra smådjur i ögonen och munnen är också en bra sak.

 Hjälmen ska ha massor av reflexer, så att dina barn alltid syns tydligt i trafiken – också på årets mörka dagar. Många barn hatar att få hjälm på sig, eftersom hakremmen är hård och obehaglig. Därför ska hakremmen vara mjuk och bekväm att bära. Abus cykelhjälmar för barn är tillverkade med den senaste tekniken så att det stötabsorberande materialet formas till det yttre skalet. Dessa hjälmar är betydligt säkrare än den gammaldags limmade hjälmen om den får stötar eller faller på ett vasst föremål.

 Hjälmarna kallas I-mug hjälmar och de är till och med mycket lättare och de håller längre. Var också noga med att kontrollera att hjälmen som du tittar på har ett certifieringsmärke där kombinationen DIN EN 1078 (CE) säkerställer att hjälmen uppfyller den europeiska standarden för säkerhet. Ta ditt barn med dig när du köper hjälmen, så barnet själv kan välja hjälmen och prova den på. Det är viktigt att ditt barn gillar hjälmen om han eller hon ska använda den och ta väl hand om den. Hjälmar bör användas när man cyklar, åker inlines rullskridskor eller andra rullande sporter.

Abus cykelhjälm till dina barn är en oumbärlig livsförsäkring

Barn får under inga omständigheter ha hjälmen på sig när de leker på exempelvis lekplatsen eller på klätterställningar. Risken att barnet fastnar i hakremmen är stor och det kan i värsta konsekvens på ödesdigra följder. Ett annat bra råd är att en hjälm bara skyddar en gång. Om man har haft ett fall, en olycka eller en allvarlig kollision och hjälmen har fått ett slag, då har den tjänat sitt syfte och bör bytas ut.

 Kom alltid ihåg att vuxna och föräldrar är förebilder för barn. Därför måste man vara ett gott exempel för barnen och också bära hjälm när man cyklar.

Välj en Abus hjälm till dina barn

Undersökningar visar att omkring 85 procent av alla cykelolyckor resulterar i skallskador och ibland för skadan det värsta med sig så som livslånga konsekvenser eller det som är ännu värre. Undersökningar visar också att 80 till 90 procent av skadorna hade kunnat undvikas om man hade använt en cykelhjälm. 

 När du ska lära ditt barn att cykla är det viktigaste rådet att barnen ska ha goda vanor från början. På så sätt lär de sig att cykla säkert i trafiken – det ger dem självförtroende och det betyder ju samtidigt att de rör sig så gott som varje dag. Och säkerheten börjar med att välja hjälm – så välj därför rätt första gången. ”Säkerhet är beroende av kvalitet” är Abus’ motto. Låt detta vara ett sista råd innan du bestämmer dig för en cykelhjälm för barnet.

Abus Gör cykelhjälmar för barn av exceptionell kvalitet

Barn i trafiken med cykel råkar ofta ut för små olyckor och skador, och tack och lov är det bara i ett fåtal fall att olyckan är så allvarlig att barnet skadas permanent. Men ta inte fel, det händer då och då att barn skadar hjärnan och skallen efter en cykelkollision eller -olycka. Men oavsett om barnet sitter baktill eller framtill i en cykelstol, på flak eller i en cykelvagn så är experterna överens om att barn och spädbarn ska ha cykelhjälm, allt annat är oansvarigt.

Med en Abus hjälm för barn är du säker på att du har en kvalitetsprodukt på huvudet av den viktigaste personen i ditt liv. Man bör inte kompromissa när det gäller säkerhet eller kvalitet, så därför är ABUS rätt val. Den tysktillverkade hjälmen utstrålar kvalitet och barnen älskar den, eftersom det alltid finns en modell som din son eller dotter vill ta på huvudet. Det är nämligen viktigt att barnet själv är med och väljer den cykelhjälm som han/hon tycker är snygg, tuff eller gullig, eller vad barnet vill ha på.

För om barnet inte tycker om cykelhjälmen riskerar du att de senare vägrar ta den på sig i skolan, fritiden eller någon annan aktivitet som man skal cykla till/från.

Abus cykelhjälmar för barn görs till fantasin

Inga barn har samma huvud. Både det inre och det yttre varierar, både när det gäller vad barnet vill ta på huvudet och i förhållande till huvudets form. Därför är det vettigt att ta barnet med dig ut när du vill köpa en ny hjälm. ABUS hjälmar för barn är mycket respekterade hjälmar, och företaget har under många år utvecklat hjälmar med hög säkerhet och hjälmar som barn samtidigt tycker är cool, smarta eller gulliga. Abus är stora förespråkare för att barn cyklar med hjälm och därför samarbetar det tyska företaget med tyska trafiksäkerhetsorganisationer som ADFC och flera andra.

 Urvalet av Abus cykelhjälmar för barn är imponerande. Det finns typiska sporthjälmar som utstrålar hastighet och lågt luftmotstånd och det finns mer färgstarka och festliga hjälmar som särskilt gläder mindre barn. Och med flera inställningsmöjligheter kan hjälmen passa de flesta barns huvuden. Dessutom finns det alltid reflexer på hjälmarna, så det är ännu lättare att se barnen i trafiken både tidigt och sent på dagen. ABUS har flera modeller i alla märken: Chaox, Chilly, Hubble, MountX, Rookie, Scraper Kid, Smiley och Super Chilly. Så det finns något för alla, både pojkar och flickor - och föräldrarna kan känna sig säkra när de skickar ut barnen i trafiken.


Se till att din Abus cykelhjälm för barn passar perfekt

Se alltid till att hjälmen sitter ända nere i barnets panna, så att hjälmen också skyddar näsan och pannan om barnet faller framåt på cykeln. Hjälmen ska sitta precis ovanför ögonbrynen. Hjälmen måste också passa tätt över huvudet och du ska kunna känna att hjälmen pressas lätt över huvudet. Remmen under hakan ska vara stram, men inte för stram! Den vuxna måste kunna ha två fingrar mellan remmen och hakan, annars är den alltför stram. Sist men inte minst, kom ihåg att justera storleken när vintern kommer och barnet måste ha mössa under hjälmen.