Abus Aven-U cykelhjälmar

Abus Aven-U är en speciell hjälm för skataren. Som aktivt barn eller ung är det viktigt för många att se bra ut på samtidigt med att man är i farten. Därför kan man med fördel välja en modell som Aven-U, som med sitt namn i åtanke betyder att det är den aktiva som är i fokus i den urbana miljön.

Hjälmens utformning

Hjälmens form är avgörande för dess funktion som skaterhjälm. Här har man säkerställt att skataren alltid har fri sikt. Hjälmen går inte för långt ner i pannan, och skataren märker därför inga begränsningar när han eller hon ska orientera sig på banan. Om man föredrar att hjälmen skyddar mot solljus så kan en keps lätt få plats under hjälmen.

Hjälmen är utformad så att skataren får en optimal känsla för hjälmen, och skataren får sålunda känslan av en viktlös hjälm som sitter nära huvudet. Hjälmen väger bara 278 gram, och den är verkligen fjäderlätt  och ger inte upphov till några hinder på något sätt.

 

Hjälmen kan anpassas till det enskilda huvudet med en skruvmekanism på baksidan av hjälmen, vilket kan förhindra att hjälmen också hoppar av när skataren hoppar.

Säker hjälm, säker skatare

Hjälmen uppfyller alla de svenska kraven som finns för skaterhjälmar, så att skataren är så säker som möjligt. Speciellt när det gäller en sport där idrottaren utsätts för hopp och fall i en betong- och stålmiljö, är det extra viktigt att du har vidtagit alla möjliga försiktighetsåtgärder för att få bästa skydd, så att du undviker permanent skada.

När du har möjlighet att välja en hjälm som är speciellt utformad och uttänkt för att skydda vid en specifik sport, så är du säker på att få en hjälm som lever upp till de helt specifika krav man kan ha till den hjälmen.Därför är det också noggrant övervägt hur man optimerar hjälmen och därmed skataren.

Abus – hjärnan bakom

Abus, den tyska tillverkaren som står bakom hjälmen, är specialiserad i säkerhet av högsta kvalitet. Abus som producent, ser till att deras utrustning är anpassad till användaren och de svenska kraven, och resultatet är säkerhetsutrustning i högsta klass.

De stilistiska egenskaperna

Skaterhjälmen, som i sin design påminner oss om hjälmar som används i ishockey, finns bland annat i en grön amerikansk collegeinspirerad färg som leder tankana in på baseball och laganda.

Om du inte vill ha en färgglad hjälm är Aven-U-modellen också tillgänglig i en matt svart som passar till de ofta svarta knä- och handledsskydd som skataren bär.

Hjälmen är utrustad med viktiga ventilationshål som är nödvändiga för nedkylningen som du behöver när du är aktiv.

Aven-U är en lättviktshjälm i en klass för sig

Abus Aven-U är en skaterhjälm riktad mot både ung och vuxen. I alla givande aktiviteter där en hjälm är nödvändig är Aven-du klart det föredragna valet. Med sin lätta vikt, bekväma passform och spännande design är Aven-U attraktiv på mer än et sätt.

Ska du åka BMX, rullskridskor eller skateboard, ta Aven-u med som din speciella vän på resan.

Aven-U finns i intervallet; 52-58 (M), 58-63 (L)