Abus Anuky

Lätt kvalitetshjälm till familjens minsta trafikanter. Abus Anuky är en  CE-godkänd barnhjälm som passar perfekt till barn som sitter i cykelstol. Hjälmen fås i två storlekar och med flera olika motiv. Ta en titt på urvalet nedan och se vad Anuky hjälmen har att bjuda på.

Abus har under många år producerat hjälmar för mycket små trafikanter. Abus har därför samlat mycket kunskap inom området och fokuserar på att barn ska ha en unik och lätt hjälm som de vill ha på sig.

Abus Anuky, är en unik barnhjälm riktad till de minsta. Färger, såväl som motiv, väcker vid första ögonkastet ett visst intresse för både barn och barnsliga själar. Abus lyckas skapa hjälmar, som med sin snygga design är klädsam och upsiktsväckande.

Med Abus Anuky har man gjort en extra insats för att skapa detaljer som kan göra barnet mer synligt i trafiken. I nacken hittar du till exempel ett LED-bakljus som kan tändas och släckas med bara ett tryck.

Lätt och luftig barnhjälm

Abus Anuky är tillverkad med stora luftkanaler med inbyggt insektsnät som ger ventilation till barnets huvud. DE flesta hjälmar som skapas idag ät tillerkade med InMold konstruktion.In-mold konstruktionen hjälper till att ge hjälmen sin lätta form och utsökta exteriör. Dessutom gör den hjälmen mer resistent mot stötar och repor.  

Beskyddar de viktiga delarna

Tittr man på hjälmens form får man en känsla av att, särskilt nacken och pannan, är väl skyddade. Tittar vi på tinningarna ses det också här att hjälmen går långt ner, så de mjuka delarna är mycket väl skyddade.

Anuky från Abus är lätt att justera så den sitter rätt

Anuky är lätt att anpassa så den passar barnets huvud perfekt. I nacken hittar du ett skruvspänne som du kan vrida till rätt inställning. Hjälmen kan inte bara justeras horisontellt utan också vertikalt. Med de mjuka remmarna kan du se till att den inte är för lös. På så sätt undviker du att hjälmen sitter för långt framåt (eller för långt bak i nacken).

Cykelhjälm med tvättbara kuddar

Om du tänker på hur ofta man bär sin cykelhjälm, så är det inte konstigt att den blir smutsig. Därför är det trevligt att den här modellen har tvättbar klädsel, så att kuddarna inte slits och blir smutsiga så snabbt. Dessutom kan du enkelt rengöra hjälmen med en fuktig trasa. Även remmarna kan rengöras med en fuktig trasa.